Op vrijdag 5 juli 2024 is het nieuwe wandelpad langs de Linge nabij woonwijk Lingemeer, op de grens van Echteld en Lienden, in gebruik genomen. Het is het winnende idee van Peter Schurink in de 9e editie (2023) van het Landschapsfonds Neder-Betuwe.

Foto's: Gemeente Neder-Betuwe

Middle section

Verbetering verbinding en bereikbaarheid

Het pad verbindt bestaande wandelroutes en zorgt dat deze ook vanuit de wijk beter bereikbaar zijn. De uitvoering is gedaan door de firma VDBH in samenwerking met landschapscoördinator Peter Kegelaar van de gemeente Neder-Betuwe.   

Het comité van aanbeveling, bestaande uit vertegenwoordigers van de Gemeente Neder-Betuwe, Geldersch Landschap & Kasteelen en K3Delta, koos deze inzending uit de 16 voorstellen van editie 2023. Gekeken is naar maatschappelijke waarde, inpasbaarheid, realiteit en de laagdrempeligheid van het eindresultaat; het idee moet openbaar toegankelijk zijn.  

Dat dit wandelpad er nu ligt, vind ik fantastisch. De Linge heeft voor mij een bijzondere betekenis. We moeten de Linge koesteren en toegankelijker maken. Ik ben er blij mee en trots op dat dat op deze plek nu gelukt is, dankzij het Landschapsfonds.

Peter Schurink

Wethouder Stefan van Someren: “Samen kom je verder! En dat is weer helemaal gelukt zo blijkt vandaag bij dit wandelpad. Betrokken inwoners, een betrokken aannemer. En natuurlijk de betrokken mensen van K3Delta. Wat een prachtig resultaat!” 

Op de foto: wethouder Stefan van Someren (links), Peter Schurink met zijn vrouw en collega Iwan Reerink (rechts). 

Iwan Reerink: “Wij vinden het belangrijk dat landschappen ook beleefd kunnen worden. En het allermooist is om daarbij letterlijk ruimte te kunnen geven aan ideeën uit de streek.”

Landschapsfonds Neder-Betuwe

Inwoners, organisaties en bedrijven in Neder-Betuwe kunnen jaarlijks ideeën indienen om de gemeente nog mooier te maken. K3Delta stelt jaarlijks een bedrag ter beschikking voor particulieren, verenigingen, stichtingen en andere initiatieven uit de omgeving van ons project de Lingemeren voor de aanleg van nieuwe landschapselementen in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een wandelpad, aanplant van bomen of recreatieve voorzieningen als bankjes en vlonders. Ook kan het ingezet worden voor educatie of beleving van ons landschap.

Images

Doe mee aan het Landschapsfonds 2024

Binnenkort gaat het Landschapsfonds 2024 van start. Dit wordt de 10e editie van het Landschapsfonds, dus een nieuwe kans om jouw idee werkelijkheid te laten worden! Meer informatie vind je binnenkort op de website van de gemeente Neder-Betuwe en op deze website.