Na jaren van intensieve voorbereiding hebben The Crown Estate (Verenigd Koninkrijk) en K3Delta een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de winning van maritieme granulaten (zeegrind) voor de kust van het Verenigd Koninkrijk.

Middle section

Deze samenwerking voorziet de komende decennia in de behoefte aan diverse essentiële grondstoffen voor de Nederlandse bouwsector. Grind granulaten zijn immers van essentieel belang voor de productie van beton, een onmisbare component voor de bouw van nieuwe woningen en andere infrastructuur.

Ton van der Burg

Directeur Ton van der Burg: “Samen met onze afdeling gebiedsontwikkeling is de afgelopen jaren nauw samengewerkt met The Crown Estate om tot deze mooie overeenkomst te komen. Een traject waarbij we, met oog voor elkaar, samen met alle andere stakeholders zijn opgetrokken.”

Over The Crown Estate

The Crown Estate is binnen het Verenigd Koninkrijk een belangrijke overheidsorganisatie die naast het beheer van de koninklijke eigendommen ook het continentaal plat op zee beheert. Dit beheer omvat naast de winning van maritieme granulaten ook zaken rond de visserij, situering van windparken en alle andere activiteiten op het plat.

Bouwen aan morgen

Wij staan graag klaar voor onze klanten en zoeken samen naar de beste oplossingen op het gebied van kwaliteit, logistiek en leveringscontinuïteit. Niet alleen nu maar zeker ook in de toekomst. Daarom blijven we vooruit kijken en werken aan, hoe we in één van de belangrijkste nationale maatschappelijke behoeftes kunnen voorzien: zand en grind als essentiële grondstoffen voor de bouwsector.

K3Delta maakt deel uit van de K3 organisatie. Een onderneming die Nederland nóg mooier maakt. Samenwerken met overheden, natuurorganisaties en de omgeving is daarin het sleutelwoord voor het succes. Dit bevestigt ook ons genoegen over deze nieuwe mooie verbintenis.