Verbinding met elkaar en de natuur tijdens het Oogstdiner
“Zonder te zaaien, kun je niet oogsten”
Op vrijdag 1 september organiseerden we voor onze relaties en samenwerkingspartners ‘Het Oogstdiner’ op landgoed Lingedael bij de Lingemeren. Een speciaal diner met producten afkomstig van het landgoed. Het thema ‘verbinding’ zorgde deze avond letterlijk voor het verbinden met elkaar, en met de natuur. Want verbinding zorgt voor mooie samenwerkingen. En met een goede samenwerking kun je samen zorgen voor iets moois. Oftewel: eerst zaaien om te kunnen oogsten.
Natuur- en recreatiegebied de Lingemeren is decor voor het Oogstdiner
De verbinding met onze relaties die het mogelijk maken ons werk te kunnen doen. Waardoor we natuurlijke en toekomstbestendige landschappen kunnen creëren. Verbinding onder elkaar, maar vooral de verbinding met de natuur en wat het landgoed te bieden heeft. Voor het Oogstdiner zijn letterlijk de vruchten geplukt van het landgoed, dat onderdeel uitmaakt van natuur- en recreatiegebied de Lingemeren in Echteld. Een gebied waar we al 20 jaar samen met natuurorganisaties, overheden en andere partners aan werken.
Collega Marieke Sanders die samen met Vivian van de Kamp, Elisa Scholten en Bianca Stevens het Oogstdiner organiseerde: “Tijdens het diner hebben onze gasten aan den lijve ondervonden hoe het is om van producten te proeven die rechtstreeks van het landgoed komen. Het diner is samengesteld door chef-koks Joris Vermeer en Arvid Schmidt uit Amsterdam Joris en Arvid zijn gespecialiseerd in duurzaam koken, waarbij zij zich laten inspireren door dat wat de omgeving te bieden heeft. Zo hebben zij gerechten bereid die samengesteld zijn uit pure ingrediënten van eigen Lingemeren-bodem. De avond overtrof onze verwachtingen. Niet alleen culinair, maar zeker ook als het gaat om de verbinding tussen de gasten onderling en de natuur.”
Aan het eind van de middag werden de gasten ontvangen en maakten we gezamenlijk een wandeling langs de Linge. Om vervolgens op Landgoed Lingedael te gaan genieten van een driegangendiner.
Eten van en ín de natuur
Arvid Schmidt en Joris Vermeer verzorgden het diner deze avond. Zij werken al jarenlang samen. Eerst in hun restaurant Aan de Amstel in Amsterdam, later op allerlei verschillende locaties door het hele land. Ze koken altijd op open vuur, met lokale producten in de hoofdrol.
Joris: “Voor dit menu hebben we appels, peren en kersen van lokale bodem, honing van de lokale imker en meel van de molen in Lienden gebruikt. Maar ook wilde gans uit het prachtige gebied van de Lingemeren. Daarnaast hebben we een oude melkkoe een mooi pensioen gegeven op eigen land van K3. Door haar een half jaar het allermooiste dieet te voeren en haar rust en ruimte te geven krijg je de allerhoogste kwaliteit vlees. Deze koe kreeg daarmee de hoofdrol in het diner dat we voor de gasten van K3 hebben gekookt. Dit past in onze filosofie van alles gebruiken en alles ‘verwaarden’.”
K3 voor morgen
Toekomstbestendige gebieden maken, dat is wat we doen bij K3. We werken met natuurproducten als zand, grind en klei. Daarmee zorgen we voor hoogwaterveiligheid en natuurlijke landschappen waar flora en fauna de ruimte krijgt, én waar iedereen die dat wil, kan ontspannen.
Dagelijks werken we met 200 collega’s in de grond en in het water. En dat schept verplichtingen, vinden wij. Bij alles wat we doen, kijken we dan ook vooruit naar wat we achterlaten. We werken hard om onze bedrijfsvoering en projecten duurzamer te maken. Want de toekomst begint nu. Bij K3 denken we dus aan morgen in de breedste zin van het woord.
Met het Oogstdiner wilden we onze gasten meenemen in dit gedachtegoed. Samenwerken aan een duurzamere wereld, voor nu en toekomstige generaties. Meer weten? Kijk op onze K3 voor morgen pagina via de link hieronder.